HOOG SPEL

MET JOHNNY KRAAIJKAMP JR, DORIS BAATEN EN TRUDY LABIJ

KING LEAR

FRED DELFGAAUW EN IDA VAN DRIL

LIFTEN 2

GIRLS NIGHT-INN

HET OOG VAN DE STORM

MET O.A. HANS CROISET EN ANNE WIL BLANKERS

Toneel en Komedie

Verrassende toneelavond waar niets meer is wat het lijkt!

HOOG SPEL

MET JOHNNY KRAAIJKAMP JR, DORIS BAATEN EN TRUDY LABIJ

Na het succes van Enkele reis, door Trouw omschreven als "Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen", kon een vervolg niet uitblijven. Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, Hoog Spel, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes? Dan is het publiek getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt. Schrijver Lex Passchier blinkt uit in het creëren van verrassende verhaallijnen, het schetsen van menselijke verhoudingen en het opbouwen van een hoge dosis spanning. Dat liet hij eerder zien met televisieseries als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en het zeer populaire Oogappels.

DI 12 OKT 2021 20:15 UUR

KING LEAR

FRED DELFGAAUW EN IDA VAN DRIL

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. En bovenal is het nog altijd akelig actueel. Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester? De koning zegt: ‘Niets is wat het lijkt’. De nar: ‘Niets lijkt wat het is’. Ga zitten en laat u verrassen door King Lear, in een vrijzinnige bewerking van Fred Delfgaauw en Ida van Dril.

DO 4 NOV 2021 20:30 UUR

"Indrukwekkend en verrassend. Deze King Lear is werkelijk zeer mooi en ontroerend: het gaat over toneelwerkelijkheid en illusie, over spel en spelen, over poppen waarin je gelooft terwijl je weet dat het poppen zijn."

Theaterkrant

Een geweldige feel-good voorstelling met prachtige liedjes!

LIFTEN 2

GIRLS NIGHT-INN

De ultieme ‘Escape’ boordevol humor, drama en muziek! Na het succes van 'Liften' bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Slyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw. Pistoolschot! Schreeuw! Black-out! Na uren te hebben vastgezeten in een lift, belandt verpleegster Saskia na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met de Gooische Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri. Drie mensen met hun eigen verhaal: Stefanie worstelt met een levensbedreigende keuze , Youri moet zien te ‘dealen’ met het vaderschap en Saskia wordt verliefd met onverwachte gevolgen. Terwijl hun ‘misdadige’ verleden zich ontrafelt, volgen hilarische situaties, ontroerende momenten en vlijmscherpe onderwerpen elkaar in hoog tempo op. Hoe ver moeten ze gaan voor echte vriendschap? Het zal een ‘verblijf’ worden waaraan ze niet kunnen ontsnappen én dat hun leven voorgoed zal veranderen.

WO 10 NOV 2021 20:15 UUR

HET OOG VAN DE STORM

MET HANS CROISET, ANNE WIL BLANKERS, JOHANNA TER STEEGE, MARGUERITE DE BRAUW, ZOUHAIR MTAZI EN BO BOJOH

Na het bejubelde stuk 'De Vader' en de komische voorstelling 'De Waarheid' kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, één van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment. In 'Het Oog van de Storm' volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters Anne en Elise naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden? Zeller: "Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft. De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd." 'Het Oog van de Storm' werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met topacteurs als onder andere Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

VR 3 DEC 2021 20:15 UUR

Schitterend toneelstuk met o.a. Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege