DE NOTENKRAKER

BALLET EN ORKEST VAN DE STAATSOPERA VAN TATARSTAN

Het magische kerstballet ‘De Notenkraker’ brengt het ultieme kerstgevoel in de theaters. Het verhaal vertelt het avontuur van Clara en de betoverde notenkraker die ze op kerstavond cadeau krijgt. Deze voorstelling, gedanst door het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan, brengt de kerstsfeer heel dichtbij! In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een wonderbaarlijke reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen een valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt de prins met Clara naar hun gedroomde snoepgoedrijk.

"Magisch kerstballet!"

De voorstelling wordt gedanst door het geliefde balletgezelschap uit Tatarstan, dat naam maakte door de beste dansers aan zich te binden. Met honderden kleurrijke kostuums en vrachtwagens vol indrukwekkende decors brengen ze de verbeelding door heel Europa. Ook de wereldberoemde muziek van ‘De Notenkraker’ is al meer dan een eeuw een publiekstrekker. De vermaarde compositie van Pjotr Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg - in de kerstweek van 1892 - uit tot een klassieker. De klanken inspireerden de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde ‘Bloemenwals’. Een voorstelling die de kerstsfeer dichtbij brengt!

VR 17 DEC 2021 20:15 UUR

BREAKSQUAD CINEMA

BreakSquad cinema bestaat uit vier verschillende sketches, de moeilijkste bewegingen, perfecte controle, prachtige muziek en aanvullende visuals waarin de dansers van BreakSquad je meenemen in het verhaal. Levende bioscoop op het podium, op het scherm. Of bent u zelf ook een onderdeel van deze film.... kom het ervaren!

ZA 4 DEC 2021 20:15 UUR

"Levende bioscoop op het podium, op het scherm. Kom het ervaren"