Marco Lopes

Wees blij

Jasper van Kuijk

Tot hier en niet verder

Glodi Lugungu

Ze bedoelen het goed

Rosa da Silva

Daar moet je heen

Cabarettalenten van de toekomst

"Goede binnenkomer! Zijn debuutshow heeft hem zeker op de kaart gezet."

1erang.nl

MARCO LOPES

WEES BLIJ (TRY-OUT)

Dat gras van de buren, je weet wel, dat altijd groener is. Waarom is dat toch? Hoe langer je kijkt, hoe meer je gaat zien, écht zien. Want wat zijn dat voor dorre plekken en is dat nou een molshoop daar verderop? Maar ja, die tuinset hé, die ziet er goed uit! Wat als het beeld dat men van ons heeft niet klopt met de werkelijkheid? In ‘Wees Blij’ neemt Marco niet alleen zijn eigen mankementen onder de loep, maar ook die van ons allemaal. Marco schiet van verwondering in verbazing en van ergernis naar haat en hij is er blij om. We lachen soms als een boer met kiespijn of knijpen in onze handen om ons dagelijks geluk. We hebben meer met elkaar gemeen dan we soms denken, dus wees blij!

ZA 9 OKT 2021 20:30 UUR

JASPER VAN KUIJK

TOT HIER EN NIET VERDER

Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat dat hem milder heeft gemaakt, nee. Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Jasper vraagt het zichzelf hardop af in zijn nieuwe programma 'Tot hier en niet verder'. Dus fileert hij in zijn nieuwe voorstelling weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’. En net zoals in zijn columns in de Volkskrant gaat dat met de voor Jasper zo kenmerkende mix van inhoud en humor. Lachen met het mes op tafel.

DO 21 OKT 2021 20:30 UUR

"Soepele vertelstijl en originele grappen."

NRC

"Een prettig narrige cabaretier, met een fijne, kritische blik"

Theaterkrant

"Comedytalent van 2020!"

Volkskrant

“Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.”

Jury AKF 2018

GLODI LUGUNGU

ZE BEDOELEN HET GOED

Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen, waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken. Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal. “Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.”- Jury AKF 2018 Hij groeide op in het Brabantse dorp Dommelen in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer, maar zijn vrienden zagen in hem een jongen, die meer thuishoort op een podium dan op het voetbalveld. “Glodi maakte zijn verhalen vaak mooier dan ze waren. Of hij verzon dingen. Kwam hij thuis van voetbal, zei hij dat hij drie keer had gescoord. Belden zijn ouders de trainer, had hij niet eens gespeeld.” Hij waagde de sprong bij comedyclub Toomler in Amsterdam. Met succes. In 2017 deed hij auditie bij Comedytrain en er volgde een aspirant-lidmaatschap bij het collectief. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Volkskrant heeft Glodi uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020. Daar zou je klamme handen van kunnen krijgen. Maar ach.

WO 15 DEC 2021 20:30 UUR

ROSA DA SILVA

DAAR MOET JE HEEN

In 'Daar moet je heen' neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar. Over Rosa da Silva: Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 'Als het zo ver is'. Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk 'ANNE' en de musical 'De Tweeling' bewees ze al op het podium thuis te horen.

ZA 20 NOV 2021 20:30 UUR

Winnaar jury- en publiekprijs Amsterdams Kleinkunst Festival