VOOR GERTJAN VAT DIT
JAAR OOK EEN JUBILEUM:
AL 10 JAAR BIJ Q!


Gertjan Vat is sinds de zomer van 2008 in dienst bij Q Makelaars. Dit jaar heeft hij dus ook een jubileum omdat hij 10 jaar bij de zaak is. Destijds is hij via de toenmalige compagnon van Richard met Q Makelaars in aanraking gekomen. Hij liep stage bij een financieel tussenpersoon en deed een klanttevredenheids-onderzoek in de makelaardij. Hij had al aangegeven dat het zijn ambitie was om de makelaardij in te gaan. Q Makelaars was toen al hard aan het groeien en stond net op het punt om een nieuwe vestiging te openen. Gertjan is één van de weinigen die geen sollicitatiegesprek heeft gehad met Richard: hij kwam terug van vakantie en Gertjan stelde zichzelf voor als nieuwe collega. Mooi toch?

Één van de leuke dingen van Q Makelaars is, is dat er geen standaard bedrijfscultuur heerst en dat we dus ook geen standaard directeur hebben.

Gertjan over Q Makelaars:

“Ik ben bij Q echt bij het begin begonnen met mijn loopbaan: letterlijk van student in de schoolbanken, tot mijn eerste dossier op orde brengen, brochure maken, eerste bezichtiging doen, eerste Te Koop bord plaatsen, eerste onderhandeling, eerste adviesgesprek en eerste verkoop. Tegelijkertijd ook uit het niets een nieuwe vestiging opbouwen en uitbouwen. Tijdens het werken heb ik veel ervaring op gedaan en in de avonduren de studie/opleiding gevolgd en afgerond tot beëdigd makelaar! Naast die ontwikkeling groeide ik zelf ook mee met het bedrijf en zijn er nu mogelijkheden voor een andere rol en functie.


Ik vind het waanzinnig knap dat hoe Q Makelaars in 12,5 jaar tijd gegroeid is. En dat ook nog eens in goede, maar ook moeilijke tijden. Zeker als je bekijkt dat we voor de crisis 5 kantoren hadden en daarna 10! Daarnaast zijn we altijd blijven vernieuwen (toen we bijvoorbeeld begonnen, waren wij de eerste makelaar die op No Cure No Pay basis werkte en zijn we ook vanaf het begin altijd 24/7 bereikbaar voor onze klanten). Afgelopen jaar hebben we weer de volgende stap gezet om te kunnen groeien en Q Makelaars naar een volgend niveau te brengen. 12,5 jaar is zeker een mijlpaal, maar we beginnen nog maar net ;-)


De belangrijkste kernwaarden voor onze klanten vind ik duidelijkheid op voorhand en beloning NA resultaat (dit zit wat mij betreft gewaarborgd in no cure no pay). Daarnaast de klant altijd op de hoogte houden, ook als er geen nieuws is en altijd bereikbaar zijn. Niet op korte termijn denken en handelen, maar altijd lange termijn. Dit is van toepassing op al onze opdrachtgevers. Dit zorgt voor een stuk herkenbaarheid voor elke opdrachtgever, dit was 12,5 jaar geleden zo en dat wat iedereen (minimaal) nog steeds van ons mag verwachten.


Één van de leuke dingen van Q Makelaars is, is dat er geen standaard bedrijfscultuur heerst en dat we dus ook geen standaard directeur hebben. Richard bezocht bijvoorbeeld altijd wekelijks de verschillende kantoren voor besprekingen/werkoverleg. Nu denk ik dat bij menig bedrijf de werknemer extra hard werkt (of in ieder geval doet alsof) als de directeur binnen stapt . Echter als Richard binnenstapt was hij zelf degene die iets op YouTube/Facebook wilde laten zien, daar vervolgens nog 4 andere (sterke) verhalen bij vertelde, de complete speelronde van de eredivisie van afgelopen weekend analyseerde en de boel verder afleidde. Zodra hij weg was werd het werk weer opgepakt.


Iedereen die Richard een beetje kent weet dat hij een mening heeft en deze ook vaak in alle eerlijkheid geeft. Zo ook richting een potentieel opdrachtgever. Eerlijk is eerlijk, deze meneer had ook een duidelijke mening over zijn woning die toch wel de mooiste van de regio was en zeker de hoofdprijs mocht kosten. Nadat de heren zeker 10 minuten, telefonisch, discussiërend, met enige stem verheffing (lees schreeuwend) van gedachten waren gewisseld, de opdrachtgever zijn “vestibule” had opgehemeld en Richard dit vervolgens een “pijpenla” noemde was het gesprek ten einde. Een week later kregen wij de opdracht van meneer om zijn woning te verkopen omdat het een eerlijk en duidelijk gesprek was geweest.


Richard, dank voor alle mogelijkheden en kansen. Niemand weet wat de toekomst zal brengen, we denken er vaak genoeg over na en er zijn plannen genoeg dus daar zal het niet aan liggen, maar de afgelopen 12,5 staan als een huis en daar kan je trots op kan zijn. Op naar de volgende mijlpaal!”