Frank Ponte

VAN €0 NAAR COMPAGNON.
ALLES BINNEN Q IS MOGELIJK!


12,5 jaar vriendschap is het eerste wat in me opkomt bij het schrijven van dit stukje.


Wanneer je Q Makelaars zegt, zeg je Richard in dezelfde zin mee en de vriendschap is ook op hem gericht. Ik kwam bij Richard op kantoor binnen in de zomer van 2006 en de klik was er direct. Inmiddels zijn we een aardige tijd met elkaar onderweg en hebben we goede en ook minder goede momenten meegemaakt, waarbij de goede momenten zeker de boventoon voeren. Maar in 12,5 jaar tijd gebeurt er veel.


Mijn eerste ontmoeting met Richard was, tijdens een gesprek over een stageplaats bij Q Makelaars. Een onbekend startend makelaarskantoor wat net 3 maanden bezig was, het kantoor was nog niet helemaal ingericht, geen logo aan de muur en deopening ervan moest nog plaats vinden. Ik dacht goede plek! En een stagevergoeding? Nee dat was voor het eerste half jaar even geen optie, net gestart je weet wel. Docenten vonden het een vreemde beslissing, maar een uitdaging gaan we graag aan, ik was geholpen bij een plaats en vanuit het gesprek met Richard sprak veel vertrouwen voor de toekomst.

Doen dus!

Een super tijd! Tot op de dag van vandaag geen enkele spijt van deze beslissing. In een periode van binnenkomst, als zijnde stagiair bij de opening van het eerste kantoor, tot aan mijn huidige functie als zijnde directeur van Q Makelaars Bedrijfshuisvesting met 10 kantoren. Zoals gezegd in 12,5 jaar tijd kan er dus veel gebeuren. Deze spiegel houd ik vaak voor bij de huidige sollicitanten, van € 0 naar compagnon. Alles binnen Q is mogelijk! In mijn werkzame periode merkte ik al snel dat mijn interesse voornamelijk lag in het bedrijfsmatige vastgoed. Woningen verkopen /aankopen is erg leuk om te doen, maar het commerciële vastgoed c.q. de ondernemersdrang begon op te spelen en dit resulteerde in een vertrek bij Q Makelaars zodat ik mezelf kon verdiepen en uitdagen in die materie.


In de jaren tussen 2009 -2013 heb ik mij meer en meer gespecialiseerd in bedrijfsmatig vastgoed. Voor een van de grootste particuliere beleggers van het land de portefeuille mogen managen en veel huurprijsherziening onderzoeken uitgevoerd.

Richard vond het vertrek jammer, maar ook begrijpelijk en ook in deze periode hebben we altijd goed contact gehouden.


Deze goede contacten resulteerden eigenlijk in een hele mooie opzet. De wens was er om een eigen professionele afdeling op te zetten voor ondernemers. Volgens de filosofie van Q Makelaars een bedrijfsmatige tak opzetten, daar hoefden we geen hele sessies voor te houden of dit wel zou gaan aanslaan in de markt of niet. We vonden elkaar in het eerste gesprek en het was een kwestie van 2 maanden tijd dat Q Makelaars Bedrijfshuisvesting was gestart!


We wisten beiden dat dit een goede stap zou zijn voor het bedrijf. Het blijkt een schot in de roos! De kernwaarden waarin we daadwerkelijk de particulier en de ondernemers willen helpen op een transparante en eerlijke wijze geven hierbij de doorslag van succes.


De hele Q Makelaars Groep heeft de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. In 12,5 jaar tijd toegegroeid naar 10 vestigingen, financiële afdeling, een media bedrijf en een bedrijfsmatige tak. De particulier en de ondernemer kunnen van alle gemakken worden voorzien. Met deze combinatie staat er een sterk merk voor de aankomende jaren.


Van werkgever werknemer relatie, naar compagnonschap is een mooi rijtje om met een vriend te hebben en te delen! Over de anekdotes welke we hebben meegemaakt in de afgelopen jaren komt ooit nog wel een boek uit denk ik zo. Hilarische momenten, kortom houd ons maar in de gaten!