“VERGAANDE SERVICE EN OUT-OF-THE-BOX DENKEN VIND IK DE MEEST BELANGRIJKE KERNWAARDEN VOOR ONZE KLANTEN”


Don van Cooten begon op 23 augustus 2010 als stagaire bij Q Makelaars in Dordrecht. Hij zat toen in het derde jaar van de studie Vastgoed en Makelaardij.
Net zoals collega Samantha is hij inmiddels in de regio Drechtsteden al vele jaren een vast gezicht. Hij heeft zich ontwikkeld van staigaire tot een volleerd seniormakelaar met brede kennis van zaken. Als een collega een vakinhoudelijke vraag heeft, heeft Don bijna altijd het antwoord!

Don over Q Makelaars:

“Q heeft zich op een stormachtige manier ontwikkeld in de loop der jaren. Toen ik in 2010 binnen kwam, hadden we 6 vestigingen, geen verhuurafdeling, geen afdeling bedrijfshuisvesting en deden wij ook geen hypotheken. Het gehele team was dan ook fors kleiner. Inmiddels is dit er allemaal bij gekomen en kunnen wij iedereen ontzorgen op het gebied van Wonen.


In een veranderende maatschappij merk je dat je als organisatie constant moet nadenken over hoe de markt zich ontwikkeld om hier tijdig op in te kunnen springen en om een voorsprong te behouden. Richard heeft hierin als directeur altijd de stippellijnen uitgezet waardoor we hard zijn gegroeid in een korte periode.


De belangrijkste kernwaarden vind ik service en out-ofthe box denken. De laatste 10 jaar heeft de markt veel schommelingen gemaakt. In zowel een neergaande als opgaande markt is het belangrijk om service te blijven geven. In de crisis kwam je er niet mee weg om zomeer een huis op Funda te slingeren. Actief brengen wij de kopers in kaart en wisten en weten wij de koper te vinden. Denken vanuit woonwensen van een potentiele koper en niet vanuit de woning: daar ligt de kracht.


Juist in een opgaande markt merken wij ook dat service belangrijk blijft. Mensen voelen zich meer en meer gepasseerd omdat alweer die potentiele droomwoning is weggekaapt door een ander. We kunnen een woning uiteraard maar eenmaal verkopen maar willen woningzoekenden toch zoveel mogelijk helpen met de zoektocht naar een nieuwe koop of huurwoning. Naar een

nieuwe woning woning verhuizen doen mensen maar een beperkt aantal keer in hun leven. Het geeft mij voldoening om daarbij zo goed mogelijk begeleiding te bieden.


Één van de herinneringen wat mij het meeste bij blijft is dat wij met de vestiging in Dordrecht in het verleden een absolute recordmaand hebben behaald. Om dit te vieren zijn we met het team een weekend naar Londen geweest. Hier hebben wij het ontzettend naar ons zin gehad. Daarnaast is het 5 jarig jubileum in 2011 voor mij ook een waardevolle herinnering.


Wat ik het leukste aan mijn werk vind, is dat je als makelaar veel verschillende mensen tegen komt waar je allemaal weer anders mee om gaat. Sommigen praten er op los, anderen zijn meer gesloten. Weer een ander trekt bij een eerste gesprek meteen zijn shirt omhoog om al zijn littekens te laten zien die hij heeft opgelopen bij een schietpartij. Je wordt toegelaten in een privé stuk van het leven van mensen, bij vaak het meest waardevolle wat ze bezitten. Dat maakt dit werk zo mooi.“