Danielle Kloeg


Eerste koper 1 mei 1999

En dan begin je op de nog jeugdige leeftijd van, op dat moment, nog net 26 jaar je eigen makelaarskantoor. We schrijven 1 mei 1999, onlangs precies 20 jaar geleden. Als pupil bij Wiersma makelaardij en later bij Van de Water in Oosterhout de kneepjes van het vak geleerd, om een tijd later de stoute schoenen van het ondernemerschap aan te trekken en BON Makelaardij te starten.

Dan weet je waar je het over hebt, je kent de markt en je kent het product, maar hoe ga je het dan aan de man brengen en hoe zorg je ervoor dat mensen hun huis bij jou in de verkoop zetten en niet bij de gevestigde orde, die het klappen van de zweep allang kennen..


Naast alle marketingactiviteiten en reclame moet je het dan toch hebben van iemand die het jou gunt..en die dan ook op dat moment nog van zijn huis af wil.

Toevallig in dat jaar wilden wij na de gezinsuitbreiding ons appartement in het centrum aan de Brugstraat 4 verruilen voor een ruimere woning met een tuintje en na wat rondfietsen ontdekte ik een gezellig huis aan de Etersem waar een bord van jullie in de tuin stond..


Dit is dan nou net niet direct de gunfactor want het bord stond er nu eenmaal en wij wilden die hut gewoon kopen, maar enfin, we belden en Hans deed de bezichtiging met ons.. net puber-af, blonde haartjes in een nette zijscheiding en rijdend in een blauwe VW Golf als ik me goed herinner.

Toen ik tijdens de toer vroeg of ie het huis zelf zou kopen als hij ons was reageerde ie subtiel op zijn typisch nonverbale manier quasi positief.. ; ik wist daarmee dat ie het never nooit zelf zou willen hebben.. maar wij namen het gewoon .. en ik moet zeggen dat wij er jaren met veel plezier hebben gewoond.. en natuurlijk mocht hij ook ons appartement verkopen en dat heeft ie prima gedaan!


Nu 20 jaar later blijkt dus dat dit het allereerste huis was waarvan de akte passeerde bij de notaris en daarmee waren wij dus de allereerste klant in deze zin. Of ik daar even wat over wilde schrijven!


Maar natuurlijk wil ik dat Hans en Esther; wij zijn immers even oud (Hans dan) en ook ik ben exact 1 jaar later mijn bedrijf begonnen en weet als geen ander hoe spannend het is ! Ook ik herinner mijn allereerste klant nog heel goed en zeg het haar nog regelmatig, want als die allereerste klant een feit is, ben je pas echt begonnen !!


Ik weet dat jullie in de crisisjaren ook zware tijden hebben gekend, maar met goed ondernemerschap blijf je dan fier overeind en daar mogen jullie trots op zijn!

Van harte gefeliciteerd dus met het 20 jarig bestaan en leuk dat ik nu ook weet dat wij een klein steentje aan de goede start bij hebben gedragen!


Groetjes,

Danielle Kloeg