STAP 6 - RIVM EN NTFU RICHTLIJNEN

Als deelnemer van Cycle for Hope commiteer je je aan de gelden de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen wij de richtlijnen van de wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) over.

Algemene Richtlijnen RIVM :

o Was vaak je handen

o Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

o Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg

o Schud geen handen

o Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen

o Zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven, is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen

o Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

o Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

o Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook je huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.

Waarom adviseert NTFU (14 mei) samen fietsen met maximaal 4 personen?

De Rijksoverheid staat toe dat we sinds 11 mei weer samen buiten mogen sporten – mits op 1,5 meter. Maar, hoe fiets je op een veilige en verantwoorde manier samen? Samen fietsen betekent voor de één “met z’n tweeën fietsen” terwijl het voor de ander een signaal kan zijn met 14 man/vrouw op pad te gaan. De NTFU vindt het onverantwoord als er grote groepen de weg op gaan. Minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar en anderen is met een grote groep niet uit te voeren. Zo ontstaat er bij grote groepen die achter elkaar moeten fietsen op 1,5 meter afstand van elkaar een lang lint. Inhalen is dan voor snellere verkeersdeelnemers (auto’s, brommers, speed pedelecs, andere wielersporters) moeilijk, zeker als je ook afstand tot anderen moet bewaren. Ook wachten voor het rode licht en het oversteken van een (druk) kruispunt, kan problemen opleveren als je met een grote groep bent.